Kiezen voor video marketing

Gepubliceerd op 27 april 2023 om 17:19

Alle manieren van contentmarketing hebben hun eigen implicaties om doeltreffend te zijn. Maar in dit blog lichten we graag toe hoe je videomarketing zo goed mogelijk kunt inzetten voor jouw website.

Dus vraag je je af of het de moeite waard is om in videomarketing te investeren? Lees dan verder, want in dit artikel delen we enkele belangrijke videomarketing statistieken die laten zien dat nu het juiste moment is om je eerste online marketing video te maken. Ook geven we een paar voorbeelden van webpagina’s en kanalen waar je jouw online marketing video op kunt zetten. Tot slot beschrijven we in dit artikel ook een kort stappenplan voor het online zetten van jouw eerste online marketing video. 

Aan het eind van dit artikel ben je dus niet alleen op de hoogte van de cijfers achter de videomarketing business maar heb je ook meer geleerd over een video marketingstrategie die jouw business laat boomen.

Ben je er klaar voor?

Videomarketing is hot

Videomarketing heeft de laatste jaren zeer veel aandacht gekregen in het online marketing veld. Bewegende beelden en innemende audio zijn namelijk in staat een boodschap zeer effectief over te brengen aan een doelgroep. Niet voor niets zegt men: ‘ een beeld zegt meer dan duizend woorden’

Welk format is beter in het genereren van leads volgens marketeers?

De verwachting is dan ook dat in 2023, 82% van het verkeer afkomstig is van videomarketing. Vooral het massaal delen van video’s via social media kanalen zoals Facebook, Snapchat, Instagram en TikTok zorgt voor een zeer groot bereik. Uit onderzoek blijkt zelfs dat video’s 1200% vaker worden gedeeld dan een bericht dat bestaat uit afbeeldingen met tekst, zoals een blog. 

Het grote voordeel van videomarketing is dat het zeer makkelijk op te nemen is ten opzichte van bijvoorbeeld een blog. In het algemeen vinden mensen het vaak makkelijker om een video te kijken dan om een tekst te lezen. Bovendien onderscheiden video’s zich op een ander zeer belangrijke punt ten opzichte van tekstuele content, namelijk emotie. Video’s zijn vaak een stuk beter in staat emoties over te brengen dan een geschreven tekst. 

 

Daarbij stimuleert video in combinatie met audio meerdere zintuigen. Zo kan de informatie via meerdere kanalen de hersenen binnenkomen waardoor de content beter onthouden wordt. De een onthoud namelijk meer via beelden en de ander via woorden.  

Videomarketing statistieken

Nog niet overtuigd van de kracht van videomarketing? Werp dan eens een blik op de volgende videomarketing statistieken uit 2023: 

 • 55% van alle internetgebruikers bekijkt elke dag video’s. Dit is dus meer dan de helft van alle internetgebruikers, een gemiste kans voor marketeers om zich niet op deze doelgroep te concentreren.  
 • 45% van alle internetgebruikers kijkt meer dan een uur per week naar video’s op Facebook en Instagram. In andere woorden: twee zeer belangrijke social media kanalen voor marketeers om video’s op te plaatsen en advertenties op te lanceren.  
 • 90% van de consumenten zegt video’s handig te vinden in het besluitmakingsproces bij het aanschaffen van een product of service. Bied je een product of dienst aan waarvan de voordelen te complex zijn om uit te leggen in woorden? Maak dan een video en verhoog de “conversion rate”.  
 • Bijna 50% van alle internetgebruikers bekijkt video’s van het product dat ze willen aanschaffen voordat ze een winkel bezoeken. Zorg er dus voor dat er een video is gemaakt van het product dat je aanbiedt. Dit is iets minder relevant als je een zeer basaal product aanbiedt zoals paracetamol.  
 • Videomarketing in e-mails verhoogd de “click-through rate” met 63%. In een e-mail horen dus niet alleen tekst en afbeeldingen thuis maar zeker ook video’s om te zorgen voor die hogere click-through rate.  
 • De meeste bedrijfsvideo’s zijn korter dan 60 seconden. Zorg ervoor dat je video’s kort zijn, het liefst maximaal 30 seconden. Maak je boodschap dus meteen duidelijk. Het maken van langere video’s kan ook effectief zijn, maar dit hangt uiteraard af van de context, het doel en de doelgroep.  
 • Maar 9% van kleine bedrijven maakt gebruik van videomarketing, waardoor een groot deel van de markt onaangeboord blijft. Overweeg dus ook het maken van video’s want een groot deel van de markt blijkt onbezet te zijn.  
 • 85% van de Facebook video kijkers, kijkt een video zonder geluid. Houdt hier rekening mee en maak je video’s visueel dus ook aantrekkelijk en de boodschap in beelden duidelijk.  
 • Video’s op Instagram krijgen twee keer zoveel betrokkenheid als video’s op andere social mediakanalen. Neem dus ook het maken van video’s voor dit social media kanaal in overweging.
 • De optimale videolengte op Instagram is minder dan 30 seconden. Zeker op Instagram geldt dat je rekening moet houden met een korte spanningsboog van kijkers.  
 • YouTube heeft circa 1 miljard gebruikers, bijna 1/3 van het internet. Een gemiste kans om geen gebruik te maken van dit social media kanaal dus. Youtube leent zich perfect voor het maken van iets langere vlogs, product reviews en hulp video’s.  
 • 500 miljoen mensen kijken elke dag video’s op Facebook. Facebook is een typisch social media kanaal waar de spanningsboog van kijkers zeer kort is. Zorg er dus voor dat je video kort is en de boodschap meteen duidelijk. Ook is er een goede aanleiding nodig om de video te bekijken als je besluit video’s te gaan plaatsen op dit kanaal.  
 • De optimale lengte van Youtube video’s is tussen de vijf en zeven minuten. Op Youtube mogen de video’s dus wat langer duren, omdat ze meestal voor een ander doeleinde dienen, zoals het verstrekken van informatie of simpelweg vermaak.  
 • 52% van alle online marketeers noemen video’s de beste content voor rendement. Video’s zijn dus niet alleen aantrekkelijk om te kijken, maar ze verhogen daadwerkelijk de omzet van jouw bedrijf.
 • Snapchat-gebruikers bekijken samen circa 10 miljard video’s per dag. Snapchat is een vrij nieuw social media kanaal, maar biedt nu al zeer veel kansen voor bedrijven om zich op nieuwe manieren te profileren. Overweeg dus ook dit kanaal voor het bereiken van jouw doelgroep.

Videomarketing zorgt voor een verbazingwekkende conversie

Door een correcte implementatie van een video op bijvoorbeeld een landingspagina kan de conversie significant stijgen. Ook door het juist gebruiken maken van videomarketing op social media kanalen kan de engagement van kijkers drastisch verhoogd worden. Wij als Sowmedia adviseren dan ook om waar mogelijk videomarketing in te zetten om je doelgroep beter te bereiken.
« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.